"A tökéletesség aránytalansággal is járhat

párban, a szépség csak arányos lehet."
- Johann Wolfgang Goethe -

Az ÁLOMKONYHA receptje

Rendszeresen látunk, hallunk különböző hirdetéseket, melyek álomkonyhát kínálnak, de vajon hogyan lesz egy konyhából álomkonyha és egyáltalán mit jelent az, hogy álomkonyha?

Sokat gondolkodtam azon, hogy mit is írhatnék a témáról, ami segít a konyha átalakítás, felújítás, vásárlás előtt állóknak. Végül úgy döntöttem, hogy egyszerűen megmutatom azt a „sorvezetőt”, amit én használok a tervezésnél.

Az egyik fő összetevő: a konyhával szemben támasztott igények

Tehát első lépésként fogjunk egy üres papírt és írjuk össze, hogy mit várunk a konyhától, mire fogjuk használni, milyen funkciókat kell betöltenie: főzés, étkezés, leckeírás a gyerekkel, hobbi stb. Milyen rendszerességgel főzünk, ezt általában egyedül tesszük, vagy családi programként, esetleg a barátok közreműködésével. Milyen gyakran hívunk vendégeket, hányan használjuk a konyhát/étkezőt vendégfogadáskor, illetve a hétköznapokban. Milyen típusú ételeket fogunk készíteni: hagyományos, reform, vegán…

Utána nézzük meg, hogy milyen gépekre, berendezésekre van szükségünk, és melyek azok, amiket nap, mint nap használunk, illetve könnyen, gyorsan elérhető helyen szeretnénk tárolni. Mennyi edényünk, evőeszközünk, poharunk stb. van, hogyan szeretnénk ezeket tárolni, nyitott, vagy zárt szekrényben, polcon, vagy inkább fiókban stb. Van-e kiegészítő tároló helyünk, pl. kamra és mit fogunk odatenni.

A másik fő összetevő: a rendelkezésre álló hely

Ennek meghatározásához egy alapos felmérésre van szükség, ahol minden, a falak mérete, az ablakok paraméterei, a meglévő elektromos és gépészeti kiállások helye (ideális esetben ezek még nem készültek el, és a bútorhoz lehet igazítani), bármilyen adottság (pl. radiátor), amit a tervezésnél figyelembe kell venni, feljegyzésre kerül.

Végül, ne feledkezzünk el a fűszerezésről sem, a megfelelő szín, forma, stílus kiválasztásáról. Tervezőként, a fentiek alapján készítem el a felhasználó minden igényét kielégítő, ergonomikus, egyedi megoldásokat tartalmazó konyha terveit, melyet a megfelelő burkolatok és világítás egészítenek ki. Mindezt látványterveken megmutatva, hogy ne csak a képzeletünkre kelljen hagyatkozni. Majd a tervek alapján elkészítjük és beépítjük a bútort és a háztartási gépeket is. Így születik meg az álomból a MI konyhánk, mely a lakás szerves része, harmonikus egységet képezve otthonunk többi helyiségével, és válik igazi álomkonyhává.

Joó Annamária - Lakberendező +36 70 325-5774
info@jooani.hu
www.jooani.hu
https://www.facebook.com/jooani


Az ÁLOMKONYHA receptje

Az ÁLOMKONYHA receptje

Az ÁLOMKONYHA receptje

Az ÁLOMKONYHA receptje

Ezekre még szüksége lehet?!